Een dynamische campus
Door het centraliseren van verschillende diensten en/of partners beogen we dat de welzijnscampus op langere termijn doorgroeit tot een dynamische en sociale site die lokale noden zal opsporen en zal inspelen op de nodige verbindingen tussen de aanwezige partners/diensten om een antwoord hierop te bieden.
We zetten in het logistiek huisvesten en verbinden van onderstaande diensten:
- Sint-Vincentius.
- Het naaiatelier.
- Ons Centrum.
- VZW Kind&Taal.
- De integratiedienst.
- De schoolopbouwwerker.
- De deskundige onderwijs.
- Het huis van het kind.
- Kind & gezin ondersteund door wiegwijs.
- Een zomerschool ism onderwijs.
Om de werkingen van de verschillende diensten te ondersteunen stellen we vergader- en gesprekslokalen ter beschikking.
De site is omgeven door groenaanleg, bos en bestaande bomenrijen waardoor het een aantrekkelijke en warme omgeving zal bieden. Daarnaast zal ingezet worden op een verkeersveilige omgeving, met voldoende parkeerinfrastructuur.
Beleid met impact voor iedereen
Om uitdagingen op te pikken en de dynamiek van de site te kunnen ontwikkelen, vinden we het zeer prioritair om te werken met een sterke overlegstructuur gebaseerd op participatie.
Het realiseren van de welzijnscampus vraagt coördinatie en een georganiseerd aanspreekpunt.
Van hieruit bouwen we samen aan beleid met impact:
- De ontwikkeling en inbedding van het Huis van het Kind in de werking van KAMP-US.
- Het intensiveren van de samenwerking met onderwijs.
- De inclusiviteit van de KAMP-US in samenwerking met de dienst integratie.
- Betaalbare en toegankelijke kinderopvang en buitenschoolse activiteiten voor alle kinderen en jongeren, door in te zetten op de uitwerking van het BOA decreet.
- Het optimaliseren en toegankelijker maken van het sociaal vangnet door het in kaart brengen en verbinden van het aanbod waar we allerlei partners zoals Ons Centrum, De Oogst, ’t Kruidenierke, Sint-Vincentius, Depot Margot, Play It Loud .. ondersteunen en samenwerkingen krachtiger maken.
- Gezondheid in samenwerking met Logo Limburg/eerstelijnszone.
- Digitale inclusie door het organiseren van een extra digipunt (aanvullend op de digipunten in de bib en het dienstencentrum). Hierbij wensen we extra in te zetten op de bekendheid van de huidige werking van de digibieb. Aanvullend starten we een Digibank vanaf 1/01/2025 die de focus legt op gelijke toegang tot digitale technologie, het versterken van digitale vaardigheden door opleiding/kennisdeling en zorgen voor begeleiding voor een verbeterde digitale toegang tot essentiële diensten.
- De verbinding met de werking van onze sociale dienst.
- Het versterken van de huidige werking van onze lokale vrijetijdspas en het verkennen van de mogelijkheden van de UitPAS.
- De connectie met de GROS, een gemeentelijke adviesraad die zich inzet voor de solidariteit tussen mensen, over de grenzen van gemeente, stad en land heen.